Vanzarile de whisky au inghetat in primul semestru

Postat la 19 august 2009 28 afişări

Vanzarile importatorului de bauturi spirtoase Pernod Ricard s-au diminuat cu 10-12% in volum, dar au inregistrat o crestere a incasarilor de 10% la valoarea in lei in primul semestru al anului, comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit directorului general al companiei.

Volumul de vanzari este raportat la portofoliul anului trecut si nu include vanzarile inregistrate cu vodka Absolut.

"Daca luam in calcul si vanzarile realizate de vodka Absolut, atunci suntem cu 2% peste prima jumatate a anului trecut", a precizat Tudor Furir, directorul general al Pernod Ricard Romania.

Scaderea vanzarilor este determinata de reducerea volumelor comercializate cu 20-25% in canalul HoReCa, dar si de stocurile mari pe care retailerii si le-au facut la sfarsitul anului trecut.

Si vanzarile Ballantine's, whisky-ul care aduce jumatate din incasarile importatorului, au scazut cu 10% in prima jumatate a anului. Daca stocurile ar fi fost normale, Ballantine's ar fi inregistrat o crestere de 4% in volum, potrivit estimarilor companiei.

Cu toate acestea, importatorul a raportat dupa primele 6 luni ale anului 2009 o crestere a profitului cu 69%, datorita franarii extinderilor, reducerii cheltuielilor cu marketingul si inghetarii salariilor.

Pernod Ricard a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 30 milioane euro, in crestere cu 61% fata de 2007. Principalii concurenti pe piata bauturilor alcoolice de import sunt companiile BDG Import, Cristalex, Sollers PPD si Lerida International.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
whisky,
bauturi spirtoase,
ballantine's
/actualitate/afaceri/vanzarile-de-whisky-au-inghetat-in-primul-semestru-4780832
4780832
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.