Vanzarile de apartamente ale Impact au scazut cu 37,5% in T1

Postat la 25 martie 2009 5 afişări

Impact Developer & Contractor, dezvoltatorul proiectului Greenfield din nordul Capitalei, a inregistrat in primele trei luni ale acestui an vanzari totale de circa 20 de milioane de lei, nivel cu 37,5% mai mic fata de cel inregistrat in perioada similara a anului trecut, a comunicat astazi compania

Vanzarile din primele trei luni ale acestui an au fost formate integral din apartamente vandute catre clienti romani, in timp ce anul trecut, au fost vandute apartamente si catre clienti straini, acestia fiind reprezentati practic de investitorii straini.

 

Impact a incheiat in acest an 39 de contracte, dintre care 33% au fost reprezentate de vanzari cu plata integrala, 10% cu plata in rate iar 57% au reprezentat contracte de inchiriere cu optiune de cumparare, potrivit unei facilitati lansate in acest an de catre dezvoltator.

 

Comparativ, Impact a incheiat, in primele trei luni ale anului trecut, 76 de contracte, dintre care 51 au reprezentat vanzari catre clienti romani si 26 catre clienti straini. Valorea totala a vanzarilor de apartamente inregistrata de catre Impact in primul trimestru al anului trecut a fost de 32 de milioane de lei, potrivit datelor furnizate de catre companie.

 

"Din contractele achitate integral (n.red. in acest an) circa 70% au fost realizate prin finantare bancara acordata in cea mai mare parte de CEC. Din contractele semnate in aceasta perioada se constata ca cei mai multi clienti provin din sectoarele farmaceutic si FMCG, spre deosebire de anul 2008, cand cei mai multi clienti provtneau din sectorul serviciilor, cu preponderenta servicii financiar-bancare", se spune intr-un comunicat al companiei.

 

Raportul dintre contractele incheiate si noile contacte stabilite cu potentiali cumparatori a ajuns in acest an la 1/100, de doua ori mai mic decat in 2008 si de peste trei ori mai mic decat in 2007. Practic, dezvoltatorul a reusit sa incheie mai putine contracte cu potentiali noi cumparatori, comparativ cu anii trecuti.

 

"Desi rata de succes s-a injumatatit fata de aceeasi perioada a anului 2008, se constata totusi o crestere semnificativa a numarului de contacte, care a crescut de la 2.500 in primele 12 saptamani din anul 2008 la aproape 4000 (3.980) in aceeasi perioada a anului 2009, ceea ce demonstreaza un interes crescut pettru domeniul rezidential, dar o si mai mare prudenta in luarea deciziilor"

 

Prima faza a proiectului Greenfield, construit intre padurile Tunari si Baneasa din nordul Bucurestiului, este formata din cinci ansambluri rezidentiale independente (Rubin, Topaz, Onix, Blue, Quartz) si include 676 de unitati din care au fost vandute pana in prezent 430 de unitati. Livrarea unitatilor a inceput in primavara anului 2008 cu ansamblurile Rubin si Topaz. In decembrie 2008 au inceput sa se livreze apartamentele din Onix, iar din februarie 2009 au inceput livrarilt in Blue. Apartamentele din Quartz se vor livra incepand din iunie 2009.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
Impact,
vanzari,
Greenfield
/actualitate/afaceri/vanzarile-de-apartamente-ale-impact-au-scazut-cu-37-5-in-t1-4088508
4088508
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.