Un sistem de parole Google, furat de hackeri in decembrie

Postat la 20 aprilie 2010 16 afişări

Un sistem de parole, care controleaza accesul a milioane de utilizatori la aproximativ toate serviciile online, s-ar afla intre pierderile suferite de Google in atacul din decembrie impotriva computerelor companiei, a declarat o sursa apropiata anchetei, citata de New York Times.

De la anuntul privind furtul unor informatii stocate in calculatoarele sale, in ianuarie, Google a pastrat secretul asupra naturii si amplorii acestuia. Acest sistem, numit Gaia (dupa zeita greaca a Pamantului) si care controleaza accesul inclusiv la serviciul de e-mail si aplicatiile pentru afaceri, a fost atacat in decembrie, timp de doua zile, potrivit sursei. Sistemul, care a fost descris in mod public o singura data, in cadrul unei conferinte tehnice in urma cu patru ani, permite utilizatorilor si angajatilor Google sa opereze pe baza introducerii parolei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
Google,
hackeri,
sistem de parole
/actualitate/afaceri/un-sistem-de-parole-google-furat-de-hackeri-in-decembrie-5977051
5977051
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.