Toyota va renunta la uzina din California

Postat la 28 august 2009 14 afişări

Constructorul auto japonez Toyota va renunta sa mai produca din martie 2010 automobile la o uzina din statul american California, detinuta de 25 de ani impreuna cu General Motors, punand in pericol 4.500 de locuri de munca.

Masura face parte dintr-un program mai amplu, anuntat la inceputul saptamanii, de reducere a productiei la nivel mondial. General Motors a indicat la inceputul acestui an ca se va retrage din parteneriatul cu grupul japonez, transmite Reuters.

Facilitatile de productie ale fabricii din California vor fi mutate in statul Texas, in Canada si Japonia.

"Nu este momentul sa inchida o uzina de succes. In plus, California este una dintre cele mai importante piete pentru Toyota", a declarat un lider al sindicatului United Auto Workers.

Grupul japonez isi motiveaza decizia de a renunta la uzina californiana prin neviabilitatea economica a productiei.

Pana in prezent, grupul nu a renuntat la nicio fabrica.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
toyota,
automobile,
gm
/actualitate/afaceri/toyota-va-renunta-la-uzina-din-california-4812716
4812716
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.