Topul celor mai scumpe zone rezidentiale din Bucuresti

Postat la 13 ianuarie 2010 207 afişări

Cea mai scumpa zona rezidentiala din Bucuresti este Dorobanti, urmata de Unirii, potrivit portalului de anunturi imobiliare.ro, care a realizat clasamentul pe baza indicelui propriu de preturi, bazat pe anunturile publicate pe site.

Valoarea medie a unui metru patrat util in zona Dorobanti este de de 1.747 euro. Urmeaza Unirii cu 1.710 euro/mp si Decebal cu 1.687 euro/mp. Topul arata insa diferit fata de inceputul anului 2009, cand pe primul loc se situa zona Unirii, cu o valoare medie de 2.467 euro, in timp ce Dorobanti ocupa doar pozitia a treia, cu o valoare medie de 2.321 euro/mp.

Preturile apartamentelor din zonele scumpe au evoluat diferit pe parcursul lui 2009 in comparatie cu ce s-a intamplat in restul zonelor, inregistrandu-se scaderi semnificative pe tot parcursul intervalului, chiar si in cea de-a doua jumatate a anului. De asemenea, rata scaderii preturilor in aceste zone este peste media inregistrata in Bucuresti de 22.4%.

Astfel, apartamentele din Dorobanti s-au ieftinit in medie cu 24.7%, cele din Unirii cu 30.7%, iar cele din Decebal cu 28.8%.

La polul opus, cartierul cu cele mai ieftine apartamente din Bucuresti este Rahova, unde, pentru un metru patrat de suprafata utila se solicita, la 31 decembrie 2009, 1.124 euro. Daca in zonele scumpe din Capitala preturile au scazut pe tot parcursul anului, in cartierele ieftine, perioadele de scadere au alternat cu cele de crestere, in a doua parte a anului. Cele mai active zone din Bucuresti au fost anul trecut Militari, Titan si Drumul Taberei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/topul-celor-mai-scumpe-zone-rezidentiale-din-bucuresti-5323714
5323714
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.