Top: Cele mai mari scumpiri la case

Postat la 19 octombrie 2009 17 afişări

Prabusirea pietelor imobiliare s-a mai atenuat si unele state chiar revin pe crestere al doilea trimestru. Ce tari si ce regiuni geografice si-au revenit cel mai rapid si ofera azi cel mai bun randament pentru investitiile imobiliare rezidentiale?

Proprietatile din tarile Nordice au inregistrat cele mai mari cresteri de preturi din lume in trimestrul al doilea al lui 2009, cu Norvegia, Finlanda si Suedia aflate toate in topul revenirilor, potrivit ultimului studiu al firmei de consultanta imobiliara londoneze Knight Frank. Cu toate acestea, evolutia ascunde cresterile mai mici din trecut, cand cele trei tari nu au crescut la fel de accelerat ca alte state, cum a fost cazul Romaniei, si, implicit, nici nu au scazut la fel de mult anul acesta.

In clasamentul evolutiei anuale conduce piata imobiliara din Israel, cu o apreciere de 12,5% fata de anul trecut, in ciuda crizei economice globale. Pe locul doi se situaeaza Elvetia, cu o crestere anuala de 6,1%, si Indonezia, cu o crestere de 2,1%. Sunt singurele state cu o evolutie pozitiva a pietei imobiliare in trimestrul al doilea al lui 2009, fata de aceeasi perioada a lui 2008.

Preturile proprietatilor din Bulgaria si Dubai au scazut cel mai mult in al doilea trimestru al anului, cu 9,7%, respectiv 7,5%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
locuinte,
preturi,
scumpiri,
Knight Frank
/actualitate/afaceri/top-cele-mai-mari-scumpiri-la-case-5011869
5011869
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.