Studiu: romanii se imprumuta la camatari si nu-si depun banii la banca

Postat la 23 iulie 2010 24 afişări

Doar 27% dintre romani au economii la banca, insa 48% s-au imprumutat de la banca, CAR, camatari sau cunoscuti, releva un sondaj. In aceste conditii, valoarea creditelor cu dobanzi foarte mari, dar fara formalitati, aproape s-a dublat.

Romanii apeleaza tot mai des la imprumuturi pentru care nu necesita prea multe formalitati. In afara de creditele bancare, nevoia de lichiditati a populatiei este satisfacuta de CAR, camatari sau imprumuturi de la cunoscuti. Un sondaj dat publicitatii de Insti¬tutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) releva faptul ca 48% dintre romani au apelat la astfel de imprumuturi. Pe de alta parte, 72% dintre cei intervievati au declarat ca nu au economii la banca. Sondajul a fost realizat in perioada1-3 iulie, fiind chestionate 1.216 persoane.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
romani,
banci,
imprumuturi,
dobanzi,
camatari
/actualitate/afaceri/studiu-romanii-se-imprumuta-la-camatari-si-nu-si-depun-banii-la-banca-6678256
6678256
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.