Solutia paradoxala pentru un stat eficient: salarii de cinci ori mai mari pentru ministri. Dar si o restructurare drastica a numarului de bugetari

Postat la 17 iunie 2010 10 afişări

Consilierul BNR Lucian Croitoru afirma pe sleau ceea ce nimeni nu vrea sa recunoasca: salariile ministrilor sunt prea mici ca sa nu invite la frauda. Salariile ministrilor sunt de 15 ori mai mici decat ale sefilor de mari companii. Croitoru mai sustine insa ca 500.000 de oameni trebuie sa plece din sistemul bugetar.

Paradoxul sistemului bugetar este ca disfunctionalitatea administratiei nu poate fi anulata prin reduceri salariale, ci prin introducerea unor criterii clare de performanta si de salarii motivante pentru decidenti. Insa acestea trebuie insotite de o reducere drastica a numarului total de bugetari si in primul rand a numarului de functionari publici.

ZF a scris pentru prima data despre pericolul salariilor mici pentru cei mai inalti demnitari la inceputul lunii iunie, iar tema a fost preluata public ieri de Lucian Croitoru (foto), consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isărescu.

Mai multe amanunte pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/solutia-paradoxala-pentru-un-stat-eficient-salarii-de-cinci-ori-mai-mari-pentru-ministri-dar-si-o-restructurare-drastica-a-numarului-de-bugetari-6426849
6426849
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.