Seful Romtelecom: Oferta comuna cu Cosmote nu va insemna o reducere a veniturilor

Postat la 08 iunie 2010 38 afişări

Yorgos Ioannidis, seful Romtelecom, nu se asteapta la o reducere a veniturilor in urma ofertei comune lansate luni impreuna cu Cosmote, prin care clientii vor putea vorbi intre ei la tarifele din retea, cu toate ca fiecare dintre cei doi operatori va plati celuilalt taxele de interconectare aferente.

Doi factori vor preveni reducerea veniturilor din serviciile de voce: pe de-o parte, este posibil ca o parte dintre clientii operatorilor sa contracteze pachete cu mai multe minute incluse, in vederea acestei oferte, iar pe de alta parte, baza de clienti ar putea creste, existand posibilitatea ca abonatii unuia dintre operatori sa devina client si al celuilalt operator", a explicat Yorgos Ioannidis, directorul general al Romtelecom.

Cu alte cuvinte, dincolo de clientii noi pe care i-ar putea castiga cei doi operatori cu actionari comuni - OTE (Grecia) si Deutsche Telekom (Germania), este de asteptat ca cei 7 milioane de clienti ai Cosmote si aproape 3 milioane de clienti de telefonie fixa ai Romtelecom sa vorbeasca mai mult la telefon intre cele doua retele, ducand la o crestere a traficului de voce. n plus, Ioannidis se asteapta si la o mai buna retentie a clientilor, in conditiile in care, dintre abonatii care se gandesc sa renunte la serviciile Romtelecom, aproximativ 60% se razgandesc in urma unei discutii telefonice cu angajatii din call-center-ul companiei.

Noul serviciu vine in contextul dificultatilor din economie, care se reflecta in comportamentulde consum al tot mai multor consumatori interesati sa-si diminueze cheltuielile, inclusiv in zona telecomunicatiilor. "Prin acest parteneriat, convorbirile pot fi in unele cazuri chiar gratuite, dat fiind ca ambii operatori ofera minute incluse in abonamente, iar facturile pot fi reduse chiar si cu 30%", a mai spus Ioannidis.

In prezent, aproximativ 93% dintre clientii serviciilor de telefonie fixa ai Romtelecom au minute incluse in abonamente, cel mai mic abonament avand 100 de minute in retea in perioadele de varf si convorbiri nelimitate in afara acestor perioade. "Totodata, prin noul serviciu comun putem ataca puternic nu doar consumatorii, dar si segmentul corporate, cu o oferta completa care sa raspunda nevoilor de comunicare", a spus si Stefanos Theocaropoulos, directorul executiv al Cosmote Romania.

"Vom servi astfel cea mai mare comunitate de telecom din Romania, in termeni de servicii de voce mobila si fixa", a mai spus el, lasand sa se inteleaga faptul ca Romtelecom si Cosmote devin impreuna cel mai mare operator de telecom de pe piata, atat din punctul de vedere al veniturilor, cat si in ce priveste numarul de clienti.

Oferta celor doua companii nu este insa o noutate absoluta pe piata, dat fiind ca fiecare dintre competitorii Orange, Vodafone si RCS&RDS ofera atat servicii de telefonie mobila, cat si fixa, aplicand tarife preferentiale pentru apelurile din retea/, de pe fix pe mobil sau invers.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecom,
Romtelecom,
Cosmote,
oferta,
Yorgos Ioannidis
/actualitate/afaceri/seful-romtelecom-oferta-comuna-cu-cosmote-nu-va-insemna-o-reducere-a-veniturilor-6321617
6321617
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.