Scaderea pretului la insulina a inghetat cifra de afaceri a celei mai mari companii din sector

Postat la 28 ianuarie 2010 59 afişări

Ca urmare a reducerii pretului la insulina cu 5-20% din 2009, compania Novo Nordisk, care detine o cota de piata de 52%, a raportat pentru anul 2009 o cifra de afaceri de 25 de milioane de euro, similara celei din 2008.

Potrivit, directorului general al operatiunilor pe Romania, Bogdan Viasu, Novo Nordisk anticipeaza, pentru anul 2010, o crestere de 10%, similara cu tendintele pietei. "Piata va creste mai mult in volume si mai putin in valoare", a declarat Viasu cu ocazia conferintei de lansare a noului dispozitiv de administrare a insulinei pentru persoanele cu diabet zaharat. NovoPen 4 va fi oferit gratuit, prin intermediul medicilor, tuturor pacienţilor cu diabet care primesc prescripţie medicală cu insulinele moderne produse de compania Novo Nordisk.

In Romania, circa 600.000 de persoane sufera de diferite forme de diabet.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/scaderea-pretului-la-insulina-a-inghetat-cifra-de-afaceri-a-celei-mai-mari-companii-din-sector-5453533
5453533
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.