Salvatorul pe cal alb

Postat la 14 ianuarie 2008 1 afişăre

Furnizorul de credite ipotecare Countrywide Financial Corp., confruntat cu mari dificultati in urma crizei creditelor din SUA, va fi preluat integral de Bank of America, intr-o tranzactie evaluata la 4 miliarde de dolari (circa 2,7 miliarde de euro) si salutata cu entuziasm de bancherii si comentatorii care se temeau de iminenta unui faliment.

Bank of America a anuntat ca dupa integrare, Countrywide nu va mai oferi credite ipotecare secundare, adica acelea care produc acum pierderi institutiilor financiare americane. Acum, un faliment al Countrywide, numarul 1 pe piata creditelor ipotecare, ar fi atras daune la scara intregii economii, atata vreme cat compania era implicata in fiecare al saselea imprumut ipotecar acordat in SUA. Nu e de mirare ca stirea preluarii a urcat actiunile Countrywide cu 51% la bursa din New York, aducandu-i capitalizarea la 4,5 miliarde de dolari. Criza continua sa se manifeste insa la celelalte institutii care au suferit pierderi de pe urma creditelor subprime: dupa schimbarea in ultimele luni a sefilor de la Merrill Lynch si Citigroup, acum a venit randul bancii Bear Stearns, care l-a inlocuit pe fostul CEO James Cayne cu vicepresedintele Alan Schwartz

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/salvatorul-pe-cal-alb-2334023
2334023
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.