Sa se listeze, dar mai cu grija

Postat la 14 decembrie 2007 1 afişăre

Valoarea actiunilor propuse pentru listare anul viitor pe piata rusa de capital va fi de aproximativ 34 de miliarde de euro, cu aproape 50% peste cea din acest an, care se va situa in jurul a 24 de miliarde, adica dublu fata de 2006, cand a fost de doar 12 miliarde de euro.

Specialistii spun ca influxul masiv de noi companii ar putea duce la o suprasaturare a pietei de capital si ar putea avea un efect negativ asupra firmelor listate anterior. Deja criza financiara mondiala a determinat in luna august producatorul de aluminiu Rusal sa-si amane planurile de a plasa pe piata actiuni in valoare de aproximativ 3,5 miliarde de euro.

Pentru anul viitor, expertii se asteapta ca intre 30 si 35% din numarul ofertelor publice initiale sa apartina unor firme din domeniul prelucrarii metalelor. Firmele din domeniul energetic, financiar si imobiliar vor avea in continuare un cuvant greu de spus, in timp ce transporturile, mass-media si asigurarile isi vor intari prezenta pe piata.

Pentru 2007 si-au anuntat intentia de a se lista pe bursa sase companii din domeniul transporturilor si patru din mass media.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Rusia,
aluminiu,
Rusal,
bursa,
listare
/actualitate/afaceri/sa-se-listeze-dar-mai-cu-grija-2306381
2306381
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.