Romanii au mancat carti pe paine ca sa afle cum sa slabeasca

Postat la 10 ianuarie 2011 52 afişări

Volumele "Si noi ce mai mancam?" de Gheorghe Mencinicopschi si "Simbolul pierdut" de Dan Brown au fost cele mai vandute carti ale anului 2010, in reteaua Diverta, cu 5.988, respectiv 4.556 de exemplare, potrivit reprezentantilor lantului de librarii.

Atat de mult pun pret romanii pe sfaturile in materie de nutritie ale lui Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, incat nu doar ca i le fura la propriu din librarii, ci le si cumpara. De altfel, in reteaua Diverta, "Si noi ce mai mancam?" a lui Mencinicopschi e sus pe podium, in pozitia de lider, cu 5.988 de exemplare vandute si cu 104 exemplare furate, potrivit datelor retelei de magazine. Pe urmele profesorului roman se afla Dan Brown, autorul unor thrillere de senzatie. Interesat de criptografie, chei si coduri - care sunt o tema predilecta in povestile sale -, Brown i-a convins pe 4.556 de romani sa-i cumpere "Simbolul pierdut", cea mai recenta scriere a sa publicata in limba romana. La distanta de 360 de exemplare se afla volumul "Mananca, roaga-te, iubeste", de Elizabeth Gilbert, publicat la Humanitas. Cu vanzari de 4.192 de exemplare, cartea a prins pozitia a treia in topul celor mai vandute carti ale anului trecut.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/romanii-au-mancat-carti-pe-paine-ca-sa-afle-cum-sa-slabeasca-7875736
7875736
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.