Romanii au cheltuit 7,65 mil. euro pentru cupoane anul acesta

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 08 august 2011 34 afişări

Consumatorii romani au cumparat cupoane in valoare de 7,65 de milioane de euro in primele sapte luni ale acestui an, potrivit datelor agregatorului de oferte de grup Redutti.ro.

In prima jumatate de an, piata cupoanelor de reduceri s-a cifrat la 5,8 de milioane de euro, inregistrand cresteri semnificative de la luna la luna. In ianuarie, de pilda, vanzarile de cupoane s-au ridicat la peste 422.000 de euro, in iulie, cifra a ajuns de peste patru ori mai mare, la 1,86 milioane de euro.

Cele mai mari vanzari au fost atinse cu oferte din categoria vacantelor, care au insemnat peste 44% din incasarile site-urilor de reduceri in luna iulie. De altfel, zece din primele 15 cele mai vandute oferte fac parte din aceasta categorie, Bulgaria fiind destinatia preferata.

Cuponul cu cele mai mari incasari a fost o vacanta de o saptamana pentru doua persoane, la hotelul de doua stele Diana din statiunea Nisipurile de Aur. Cu mic dejun inclus, oferta a fost cumparata pentru 630 de lei de catre 914 persoane,insumand un total de 137.100 de euro.

Din punctul de vedere al celui mai cumparat cupon, accesul pentru o zi la Water Park Otopeni a atras in doar trei zile peste 14.200 de cumparatori.

"In luna Iulie, mai mult decat oricand, modelul reducerilor de grup s-a dovedit a fi un canal de promovare extrem de eficient pentru comerciantii care l-au incercat. Conceptul este perceput mult mai bine acum, dupa un an de prezenta, ca fiind un canal de promovare si nu unul de generare de profit instant", a declarat Andrei Stefan, Manager Redutti.ro.

A doua categorie in topul preferintelor cumparatorilor de oferte prin reduceri de grup este cea a serviciilor de ingrijire personala, care reprezinta aproape 21% din vanzari.

Numarul siteurilor de reduceri de grup a crescut de peste patru ori de la inceputul anului, insa aproape 80% din vanzari sunt generate de primele zece site-uri: CoolBuy.ro, E-Redus.ro, FunDeal.ro, Galos.ro, GetADeal.ro, Groupon.ro, Kuponiada.ro, MyBestDeal.ro, TopDeals.ro si Zumzi.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
cupoane,
cheltuieli,
oferte,
afaceri
/actualitate/afaceri/romanii-au-cheltuit-7-65-mil-euro-pentru-cupoane-anul-acesta-8585279
8585279
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.