Reprezentantii Impact arunca vina pe ger pentru restante la utilitati si de 16.000 lei ale locatarilor cartierelor dezvoltate

Postat la 25 ianuarie 2010 18 afişări

Peste 800 de familii din circa 2.000 care locuiesc in apartamente si case dezvoltate de catre Impact Developer & Contractor, inregistreaza datorii la plata utilitatilor si facturilor de intretinere, unele dintre acestea ajungand chiar si la 16.000 de lei, potrivit datelor prezentate de catre companie.

"In aceste zile geroase autoritatile reprezentate de Guvern sau Consiliile Locale trebuie sa subventioneze imediat factura de intretinere a cetatenilor, chiar din clasa mijlocie, care nu mai este sigura pe ziua de maine", a declarat Dan Ioan Popp, CEO Impact D&C S.A.

Reprezentantii companiei sustin ca s-a ajuns la aceasta situatie din cauza conditiilor economice dificile, care au dus la afaceri mai mici pentru unii dintre proprietarii locuintelor dezvoltate de catre Impact dar si la salarii sau chiar pierderea locurilor de munca a locatarilor.

In plus, oficialii dezvoltatorului pun situatia restantelor pe seama gerului de afara. "Am constatat ca iarna grea face ca nota de plata sa creasca peste posibilitatile unor familii care au credite, au afaceri care merg prost sau si-au pierdut locul de munca. Factura cu deszapezirea, factura cu incalzirea, factura cu iluminatul public, factura cu apa si canalizarea, factura cu paza si controlul accesului, sunt toate la un loc mai mici decat factura pentru energia electrica. Aceasta este principala cauza pentru care aproape o treime din familii sunt in situatia de a fi debransate de la alimentarea cu energie electrica, soldul cumulat al acestora fiind de aproape 10 miliarde de lei vechi", a mai declarat Dan Ioan Popp.

Reprezentantii Impact mai afirma ca au intreprins demersuri pentru scaderea tarifelor unor utilitati. "Unii dintre proprietari (...)au decis sa incalce legea bransandu-se ilegal la retelele electrice din cartierul rezidential in care locuiesc."

In acest context, solutia pe care reprezentantii Impact o sustin este ca autoritatile sa intervina si sa subventioneze facturile la utilitati ale locatarilor aflati in impas financiar. Impact este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari originari din Romania, dezvoltand in acest moment proiectul Greenfield, in nordul Capitalei, care ar trebui sa insumeze peste 4.000 de locuinte.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/reprezentantii-impact-arunca-vina-pe-ger-pentru-restante-la-utilitati-si-de-16-000-lei-ale-locatarilor-cartierelor-dezvoltate-5441092
5441092
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.