Rata prin Prima Casa, cu doar 50 de euro mai mica decat cea prin credit clasic

Postat la 23 februarie 2010 7 afişări

Rata la un credit ipotecar contractat prin programul "Prima casa" ajunge sa fie doar cu 23% mai mica decat cea la un credit contractat in conditii standard, desi bancile primesc garantia statului ca isi recupereaza banii daca clientul ajunge in incapacitate de plata, astfel ca nu isi asuma practic niciun risc. O medie a celor mai bune cinci oferte de creditare prin "Prima casa" pentru un credit de 40.000 de euro, rambursabil in 30 de ani ajunge la 205 euro lunar, potrivit datelor portalului www.conso.ro

In cazul celor mai bune cinci oferte de credite in conditii standard, rata medie este de 253 de euro lunar, adica cu numai 23% mai mult. In vara trecuta, rata la un credit contractat in conditii standard urca spre 300 de euro, bancile transmitand catre clienti primele mai mari de risc pe care trebuia sa le plateasca celor de la care imprumutau fonduri.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliar,
credit,
Prima Casa,
rata
/actualitate/afaceri/rata-prin-prima-casa-cu-doar-50-de-euro-mai-mica-decat-cea-prin-credit-clasic-5598035
5598035
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.