Proiectul RWE pentru Polonia

Postat la 14 decembrie 2007 1 afişăre

Compania germana RWE si cea poloneza Weglowa au semnat un acord pentru construirea unei termocentrale cu o putere de 800 MW in regiunea Silezia.

Lucrul la studiul de fezabilitate a inceput, in ianuarie urmand sa se stie cand si cum va fi dezvoltat noul proiect. In prezent, cea mai mare termocentrala din Polonia este cea din Belchatow, cu o capacitate de 4.400 MW. Potrivit expertilor, investitia necesara ar ajune la aproximativ 1,2 miliarde de euro.

Grzegorz Pawlaszek, CEO al companiei poloneze, a admis ca este posibil ca suma sa fie apropiata de cea reala, dar a refuzat ca comenteze, motivand prin confidentialitatea contractului. Noua termocentrala ar urma sa consume anual 2,5 milioane de tone de carbune, cantitate ce reprezinta productia pe un an a unei exploatari miniere medii.

Potrivit estimarilor realizate de Ministerul Economiei din Polonia, cererea de energie in tara va creste in urmatorul deceniu cu 50%. Pentru constructia unor centrale noi si pentru modernizarea celor existente vor fi necesare fonduri de 13,9 miliarde de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Polonia,
energie,
RWE,
Weglowa
/actualitate/afaceri/proiectul-rwe-pentru-polonia-2306361
2306361
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.