Producatorul Bergenbier, fostul InBev, a preluat numele marcii

Postat la 02 martie 2010 889 afişări

Producatorul marcilor Bergenbier, Stella Artois, Beck's, Löwenbräu si Noroc a decis sa preia numele celui mai important brand local al sau

InBev Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de bere din Romania, devine Bergenbier S.A., preluand astfel numele celui mai popular brand din portofoliu. Compania isi va pastra structura organizationala si de business, precum si gama de produse. Bergenbier, brandul principal al companiei, este prima marca din portofoliu lansata pe piata locala si totodata motorul afacerii, reprezentand anual aproximativ jumatate din volumul si valoarea vanzarilor firmei.

Decizia schimbarii numelui companiei a fost luata in contextul in care, in decembrie 2009, aceasta a iesit din grupul Anheuser-Busch InBev, odata cu vanzarea tuturor operatiunilor sale din noua tari ale Europei Centrale si de Est (Romania, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Muntenegru, Serbia, Bosnia si Slovacia) catre CVC Capital Partners, unul dintre principalele fonduri de investitii private si consultanta in investitii la nivel mondial. Bergenbier va fi parte integranta a grupului nou-format "StarBev", ce include toate operatiunile din domeniul producerii si distributiei berii, achizitionate de CVC Capital Partners in urma tranzactiei de la finele anului trecut.

"Oricare a fost numele entitatii juridice, suntem cunoscuti prin Bergenbier", declara Mihai Ghyka, Presedinte Bergenbier.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
producator,
bere,
Bergenbier,
InBev
/actualitate/afaceri/producatorul-bergenbier-fostul-inbev-a-preluat-numele-marcii-5688493
5688493
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.