Producatorii de ciment vad o crestere mai mica in 2009

Postat la 19 ianuarie 2009 26 afişări

Piata locala de ciment va inregistra in acest an o stagnare sau cel mult o crestere usoara, dupa mai multi ani in care a crescut intr-un ritm accelerat. Producatorii de ciment se numara printre cele mai profitabile companii din economia autohtona, valoarea totala a pietei depasind anul trecut un miliard de euro, potrivit estimarilor Ziarului Financiar

Producatorii de ciment vad o crestere mai mica in 2009

"Avand in vedere ca mizam pe dezvoltarea constructiilor in perioada care urmeaza, in zona infrastructurii mai ales, dar fiind si constienti ca anul 2009 va genera rezultate din acest segment mai degraba incepand cu trimestrul al IV-lea, estimam ca evolutia pietei cimentului va cunoaste o stagnare sau o crestere usoara", a declarat pentru BUSINESS Magazin directorul financiar al Lafarge Ciment, Philippe Platon.

 

Lafarge Ciment este liderul pietei autohtone de profil, inregistrand o cifra de afaceri de 324 de milioane de euro in 2007 si un profit net de 132 mil. euro. "Vrem sa credem ca noul guvern va lua masurile necesare pentru a stimula investitiile in acest moment critic, mai ales in infrastructura, decat sa incurajeze consumul, care ar duce la dezechilibre externe si mai mari", mai spune directorul Lafarge.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/producatorii-de-ciment-vad-o-crestere-mai-mica-in-2009-3770525
3770525
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.