Precipitatiile au afectat 15-20% din culturile de grau, dar painea nu se va scumpi

Postat la 23 iulie 2010 10 afişări

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) estimeaza ca 15-20% din cele peste doua milioane de hectare cultivate cu grau vor fi afectate in acest an de volumul mare de precipitatii, dar pretul painii nu va creste, a declarat, vineri, secretarul de stat in institutie Adrian Radulescu.

"Avem probleme la grau cu incoltirea, din cauza precipitatiilor", a spus Radulescu. El a adaugat ca pana in prezent, dupa ce a fost recoltata 51% din suprafata cultivata, respectiv circa un milion de hectare, a fost obtinuta o productie totala de peste trei milioane de tone de grau. Ministerul Agriculturii estimeaza ca in acest an vor fi obtinute 6,6 milioane tone de grau. "Productia va fi mai slaba, dar va fi asigurat necesarul intern", a afirmat ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.Referitor la productia de orz, Radulescu a spus ca in urma recoltarii a peste 90% din suprafata cultivata, respectiv aproape 220.000 hectare, productia insumeaza 660.000 tone.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agricultura,
precipitatii,
culturi,
grau,
scumpire,
paine
/actualitate/afaceri/precipitatiile-au-afectat-15-20-din-culturile-de-grau-dar-painea-nu-se-va-scumpi-6688778
6688778
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.