Piata de servicii outsourcing isi continua expansiunea si in 2010

Postat la 07 ianuarie 2010 28 afişări

Potrivit unui studiu global realizat de Duke University Offshoring Research Network si PricewaterhouseCoopers (PwC), cea mai mare cretere o va inregistra externalizarea serviciilor juridice.

"Incetinirea cresterii economice in tarile dezvoltate, fapt ce genereaza presiuni asupra companiilor in a identifica arii de reducere a costurilor, precum si costul salarial relativ scazut din Romania pot genera noi oportunitati pentru furnizorii locali de servicii externalizate", spune Dan Iancu, partener in cadrul departamentului de Servicii de Consultanta, PricewaterhouseCoopers România. In momentul de fata, companiile de outsourcing din America de Nord si India, care au dominat multa vreme aceasta industrie, sunt in prezent concurate tot mai intens de jucatori din America Latina, Europa de Est si Asia, in zone de activitate precum centrele de contact, externalizarea proceselor de afaceri (business process outsourcing - BPO) si externalizarea serviciilor IT.

Desi India ramsne liderul pietei de outsourcing, alte economii emergente cauta să se extinda in acest sector. Printre acestea se remarca eforturile gurvernului chinez, care a desemnat 20 de orase drept centre de servicii externalizate intr-un efort de a atrage investitiile straine, in vreme ce guvernul filipinez a declarat outsourcingul o industrie prioritara.

"Nu trebuie sa ignoram faptul ca exista o competitie globala pentru atragerea de investitii si, in acest sens, guvernele si autoritatile locale acorda stimulente, fiscale sau de alta natura, furnizorilor de servicii externalizate. Romania va trebui sa ofere facilitati, cel putin la un nivel similar cu alte tari din Europa Centrala si de Est, pentru a-si creste cota de piata in aceasta industrie," a adaugat Dan Iancu

Potrivit studiului, o mare parte a furnizorilor de servicii externalizate se asteapta sa obtina noi contracte pentru dezvoltarea de sisteme informatice si prestarea de alte servicii IT in urmatoarele 18 pana la 36 de luni. In plus, studiul arata ca numarul furnizorilor care intentioneaza sa ofere servicii financiare si de contabilitate, de resurse umane, precum ai servicii de inovare s-a dublat fata de anul precedent. In total, 62% dintre furnizori au declarat ca intentioneaza sa-si extinda oferta de servicii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
outsourcing,
PwC,
Consultanta,
Dan Iancu
/actualitate/afaceri/piata-de-servicii-outsourcing-isi-continua-expansiunea-si-in-2010-5282128
5282128
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.