Peste 80% dintre angajatii romani nu mai asteapta prime de Paste

Postat la 01 aprilie 2010 17 afişări

Peste 80% dintre angajatii romani nu se mai asteapta la vreo prima cu ocazia sarbatorilor de Paste. Dintre acestia 60,15% sunt siguri ca nu vor beneficia de vreun bonus, in timp ce inca aproape un sfert cred ca vor primi simple urari din partea angajatorilor.

Procentul a crescut simtitor fata de perioada sarbatorilor de iarna a anului trecut, cand doar 31,23% dintre angajati stiau ca nu vor primi nimic in plus la salariul din decembrie, iar alti 17,28% declarau ca pastrarea jobului este prima lor de Craciun, potrivit celui mai recent sondaj myJob.

Doar putin peste 6% dintre cei chestionati in legatura cu prima de Paste vor primi 20% in plus la salariu, fata de un procentaj aproape dublu - 13,84% - in decembrie 2009. Scaderea este vizibila si in cazul angajatilor care se asteapta la cadouri in bunuri din partea sefilor - numai 5.63 % dintre participantii la acest sondaj, fata de putin peste 9%, de Craciun.

Totodata, devine din ce in ce mai popular un nou tip de premiere - 3,8% dintre angajatii romani vor primi zile libere in plus fata de cele legale din partea companiilor la care lucreaza.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
prima,
Paste,
acordare
/actualitate/afaceri/peste-80-dintre-angajatii-romani-nu-mai-asteapta-prime-de-paste-5795624
5795624
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.