PepsiCo a platit 7,8 miliarde dolari pentru 2 imbuteliatori

Postat la 04 august 2009 19 afişări

PepsiCo a cumparat Pepsi Bottling Group si PepsiAmericas, cei mai mari imbuteliatori ai producatorului de bauturi nealcoolice, pentru 7,8 miliarde dolari.

PepsiCo, al doilea producator mondial de bauturi nealcoolice avea detineri importante la cei doi imbuteliatori. Achizitionarea celor doua companii va duce la controlarea a 80% din piata nord-americana a bauturilor si la economii de 300 milioane dolari pana in 2012, potrivit Reuters.

Achizitia ar putea fi finalizata pana la sfarsitul anului, dupa obtinerea acordului de la institutiile ce reglementeaza piata.

Pepsi Americas este al doilea producator si distribuitor de bauturi PepsiCo la nivel mondial si a preluat in 2007 grupul Quadrant-Amroq Bottling, producatorul si distribuitorul bauturilor Pepsi in Romania.

Pepsi Bottling este cel mai mare imbuteliator al PepsiCo si este detinut in proportie de 40% de acesta.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/pepsico-a-platit-7-8-miliarde-dolari-pentru-2-imbuteliatori-4721274
4721274
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.