Pe mana cui au fost date afaceri de peste 4,3 miliarde de euro

Postat la 28 iunie 2010 20 afişări

Cel putin 50 de companii cu afaceri de peste 4,3 mld. euro si-au schimbat directorii generali in primele sase luni ale anului, iar cinci noi executivi cu functii de top din banci au preluat conducerea unor institutii cu active de peste 10 mld. de euro la finele anului trecut, potrivit datelor centralizate de ZF.

Cele mai multe schimbari la nivel de top management (pe pozitii de general manager, country manager sau CEO) au avut loc in domeniile IT, bancar, asigurari sau leasing, insa nu nevoia de reducere de costuri i-a determinat pe actionarii unora din cele mai mari companii locale sa-si schimbe directorii generali.

"In general, este recomandat ca o companie sa-si schimbe CEO-ul la un interval de cinci ani, aceasta fiind de regula si perioada pentru care se incheie contractele de mandat pentru functia de CEO", sustine Alina Popescu, reward manager in cadrul companiei de consultanta in management Hay Group Romania, care realizeaza in fiecare an studii salariale pe baza informatiilor de la companii.

Mai multe amanunte pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/pe-mana-cui-au-fost-date-afaceri-de-peste-4-3-miliarde-de-euro-6455870
6455870
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.