Oresa a mai cumparat 35% din Fabryo

Postat la 29 mai 2008 86 afişări

Oresa Ventures a semnat un nou acord cu actionarii Fabryo Corporation, unul dintre principalii producatori de vopsele decorative, crescandu-si participatia in companie de la 49% la 85%

Actionarii companiei Fabryo Corporation si Oresa Ventures au dus colaborarea inceputa acum doi ani un pas mai departe, compania trecand acum in proportie de 85% in proprietatea fondului suedez de investitii.

Cea mai mare parte a pachetului de actiuni vandut, reprezentand in total 36% din capitalul companiei, a fost cumparata de la Irina Guzu. Daniel Guzu, fondatorul Fabryo, a vandut si el o mica parte din participatia sa, pentru sustinerea proiectelor personale de investitii.

Daniel Guzu, va continua sa detina o participatie importanta - de 15% - in companie. Din postura de membru al Consiliului de Administratie, el va ramane implicat in deciziile importante si va sustine managementul in proiectele strategice.

Fabryo Corporation este unul dintre primii trei producatori romani de vopsele decorative, cu o cifra de afaceri de 42 de milioane de euro in 2007, in crestere de la 25 de milioane de euro in 2005. Compania si-a asigurat pozitia pe piata in urma unei cresteri rapide, bazate pe succesul unor produse inovative si pe valorificarea celei mai mari platforme de productie din Europa de Sud Est, o investitie de 15 mil. euro finalizata in 2007.

“Am avut incredere in partenerii nostri de la Oresa Ventures inca de acum doi ani, cand am semnat primul acord in urma caruia transferam o parte din actiunile companiei catre ei si deschideam Fabryo Corporation catre o noua strategie si o noua formula de management,” explica Daniel Guzu, fondatorul companiei.

Oresa Ventures este o companie suedeza de investitii care se concentreaza pe investitii private, compania activand in Europa Centrala si de Est din 1995. De-a lungul timpului, Oresa a investit peste 100 de milioane de euro in 20 de companii. Oresa este prezenta in Romania din 1996, in toti acesti ani sustinand financiar si cu expertiza o serie de companii romanesti de succes, conduse de antreprenori de marca, printre care Flanco, Credisson, La Fantana, Motoractive, Kiwi Finance si Brewery Holdings Ltd.

“Ultimii doi ani ne-au intarit increderea in potentialul Fabryo Corporation si in piata de vopsele decorative din Romania,” spune Laurentiu Ispir, Investment Director, Oresa Ventures. „Avem alaturi un antreprenor excelent, care a urmarit strict interesul companiei sale si a castigat mizand pe influx de capital si de know how la momentul potrivit". Daniel Guzu si Oresa Ventures sunt parteneri si in Bau Profil, companie care va incepe productia de adezivi in luna septembrie a acestui ant

Segmentul vopselelor decorative are o crestere anuala estimata la 10%-15%, pentru urmatorii ani, date fiind dezvoltarea economica, cresterea puternica a pietei de constructii de cladiri si locuinte si evolutia serviciilor de retail banking si in special a creditelor ipotecare. Cresterile anuale ale Fabryo Corporation s-au situat an de an mult peste media pietei, anul acesta fiind preconizata o crestere valorica neta de 30%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/oresa-a-mai-cumparat-35-din-fabryo-2669818
2669818
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.