O asociatie pentru poluatori

Postat la 22 iunie 2009 21 afişări

Operatorii si traderii de carbon si gaze cu efect de sera au infiintat, pentru prima oara in Romania, o asociatie care sa le apere interesele.

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Economiei si are la baza o platforma prin care se gestioneaza tranzactiile cu certificate de astfel de emisii. Potrivit informatiilor primite de la Ministerul Mediului, 229 de companii romanesti fac parte din Planul National de Alocare al Romaniei in perioada 2008-2012. Principalee industrii poluatoare sunt rafinarii, fabrici de ciment, de fabricare a sticlei, ceramicii sau hartiei.„Numarul total de certificate alocate companiilor din Romania, acoperite de schema de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera a fost de 349.671.593 de certificate, reprezentand aproximativ 69.934.319 certificate anual in perioada 2008-2012", spun reprezentantii Ministerului Mediului.

Certificatele sunt alocate companiilor in mod gratuit pana in 2012, dupa care acestea vor trebui cumparate de pe piata.

Saptamana trecuta, certificatele EUA au încheiat sedinta de tranzactionare la valoarea de €12.70, în scădere cu €1.30 fată de săptămâna anterioara. Conform previziunilor făcute de Pravda Capital, care tranzactioneaza astfel de certificate, piata este supraevaluată în acest moment si există riscul ca pretul să scadă sub €10.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/o-asociatie-pentru-poluatori-4587713
4587713
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.