Notarii reduc tarifele cu pana la 90% pentru vanzari, refinantari si mosteniri

Postat la 28 septembrie 2010 40 afişări

Romanii care vor incheia la notari acte pentru vanzari, ipoteci sau mosteniri vor plati cu pana la 90% mai putin.

"Avand in vedere faptul ca piata imobiliara din Romania nu pare sa se revigoreze semnificativ prea curand, notarii publici propun Ministrului Justitiei reducerea considerabila a onorariilor pentru serviciile notariale cu impact direct asupra populatiei: vanzari, ipoteci, mosteniri etc", se arata intr-un comunicat al Uniunii Nationale a Notarilor Publici (UNNPR).

Astfel, onorariul pen-tru autentificarea unui contract de ipoteca la un imprumut in valoare de 100.000 lei va fi de 575 lei, fata de 875 lei cat este in prezent. Si pentru autentificarea actelor de garantie mobiliara sau imobiliara in cadrul programelor sociale vor scadea onorariile. De exemplu, la o creanta de 400.000 lei, onorariul notarial va scadea de la 1.775 lei la 500 lei. Pentru instrainari imobiliare reducerile vor fi de peste 12%, iar pentru actele de partaj reducerile sunt de peste 40%, ajungand chiar pana la 90%.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
notari,
vanzari,
refinantari,
mosteniri,
tarife
/actualitate/afaceri/notarii-reduc-tarifele-cu-pana-la-90-pentru-vanzari-refinantari-si-mosteniri-7427674
7427674
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.