MOL Global cumpara reteaua Friendster pentru 100 mil. $

Postat la 11 decembrie 2009 11 afişări

Reteaua de socializare Friendster a fost achizitionata de furnizorul malaezian de servicii de plati online MOL Global. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, dar suma vehiculata in piata este de cel putin 100 de milioane de dolari (67,8 mil. euro).

Negocierile au pornit in luna octombrie, dupa ce MOL Global a dezvoltat o serie de servicii pentru reteaua sociala, printre care Friendster Wallet si Friendster Gift Shop, care le permit consumatorilor sa cumpere bunuri virtuale de pe paginile retelei. Din aceasta tranzactie, cel mai mult de castigat au fondurile de investitii care au finantat anterior Friendster, printre primele retele de socializare aparute pe internet, in 2003. Investitorii Battery Ventures, Benchmark Capital, Kleiner Perkins Caufield & Byers, Duff Ackerman & Goodrich, Founders Fund si IDG Ventures SF au platit in total pentru participatii in cadrul retelei sociale in jur de 46 de milioane de dolari (31,2 mil. euro), valoarea investitiilor fiind acum cl putin dubla.

Un indicator important pentru a aprecia valoarea unei retele online si pentru a determina evolutia acesteia il reprezinta veniturile din publicitate per advertiser, sustine Jeremy Liew, analist in cadrul Lightspeed Venture Partners. "Cu cat numarul publicitarilor care cheltuie mai mult de 100.000 de dolari pe paginile retelei este mai mare intr-un trimestru, cu atat mai bine", spune Liew, cu mentiunea ca acest indicator demonstreaza ca reteaua sociala a trecut de perioada de proba, publicitarii incluzand acest canal de promovare in mixul de marketing.

Reteaua Friendster este folosita in special in Asia, unde numara peste 75 de milioane de utilizatori inregistrati, adica 90% din total.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/mol-global-cumpara-reteaua-friendster-pentru-100-mil-s-5172678
5172678
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.