Mobexpert investeste 10 mil. euro intr-un nou centru logistic

Postat la 26 ianuarie 2009 107 afişări

Producatorul si retailerul de mobila Mobexpert, detinut de omul de afaceri Dan Sucu, a demarat o investie de 10 milioane de euro intr-un nou centru logistic de 65.000 de metri patrati, amplasat in apropierea Bucurestiului. Centrul logistic de la Tunari va deveni unitate de productie.

“[...] E una din masurile pe care le-am planuit inca din septembrie pentru a ne putea proteja cat mai bine clientul de potentialele cresteri de preturi generate de un context economic destul de dur cu care se confrunta piata: criza financiara, evolutiile negative ale cursului de schimb, cresterea costurilor la utilitati si materii prime”, a declarat Sucu.

Constructia centrului logistic a inceput deja, iar lucrarile se vor finaliza in luna mai a anului acesta. Centrul logistic, care este situat la kilometrul 21 al autostrazii Bucuresti-Pitesti, va avea o suprafata construita de 24.000 de metri patrati, fiind structurat in patru corpuri de cladire independete, “se inscrie in masurile prevazute de Mobexpert pentru optimizarea costurilor din lantul de aprovizionare, astfel incat preturile finale ale produselor din magazine sa poata fi mentinute pentru clienti la nivelul actual”, potrivit reprezentantilor companiei.

Astfel, noul centru logistic va permite achizitii de produse in cantitati mai mari, la preturi avantajoase, si o distributie mai rapida a produselor catre reteaua de magazine. Centrul, care va deveni functional complet incepand cu luna iulie, va fi deservit de 35 de angajati, numarul acestora urmand sa creasca la 60 pana la sfarsitul anului. Mobexpert mai opereaza doua centre logistice: la Bucuresti (Tunari), care va fi transformat in centru de productie odata cu intrarea in functiune a celui de la kilometrul 21 al autostrazii Bucuresti-Pitesti, si la Targu-Mures, unde se afla o platforma logistica de 12.000 metri patrati destinata productiei din cele opt fabrici proprii.

Reteaua regionala (Romania, Bulgaria si Serbia) numara, in prezent, 36 de hipermagazine si magazine – opt hipermagazine in Bucuresti, Brasov, Suceava, Pitesti si Sibiu (deschis saptamana trecuta), 27 de magazine in tara si un outlet; in afara Romaniei, Mobexpert este prezent in Bulgaria – Sofia printr-un hipermagazin si un magazin de mobila pentru birou si in Serbia (prin Mobexpert Office – mobila de birou).

Cititi aici un interviu cu Dan Sucu despre extinderea regionala a Mobexpert.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mobexpert,
retailer,
centru logistic,
mobila,
Dan Sucu
/actualitate/afaceri/mobexpert-investeste-10-mil-euro-intr-un-nou-centru-logistic-3803807
3803807
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.