Mio: scadere a pietei de GPS cu 35% in S1

Postat la 10 iunie 2009 10 afişări

Mio Technology, producatorului taiwanez de echipamente de navigatie GPS, a estimat o scadere a vanzarilor in Romania cu 35% in primul semestrual acestui an, la 15.000 de unitati, iar pana la finalul anului, compania estimeaza ca va vinde 35.000 de unitati.

In acest an piata romaneasca de GPS se va ridica la 80.000 de unitati, in scadere cu 30% fata de anul trecut. In prezent Mio are o cota de piata in Romania de 45%, si spera sa o mentina in continuare prin lansarea de noi produse. "În acest an, vanzarile din Romania vor fi catre persoane fizice, majoritatea companiilor fiind interesate de reducerea costurilor, astfel ca nu vor cumpara. Vanzarile catre segmentul corporate au reprezentat mai putin de 10% anul trecut", a spus Laura Samson, Country Director Mio Romania, precizand ca anul acesta vanzarile corporate se rotesc in jurul a 0%."Revenirea pietei auto ne va influenta foarte mult, insa nu stim cand se va intampla asta", a completat Samson.

"In prezent, rata de penetrare a GPS in Romania este foarte mica, in jur de 5%, insa sunt sigura ca sunt multi conducatori auto care ar vrea sa aiba un astfel de dispozitiv si poate nu-si permit", a mai declarat Laura Samson.

In plus, astazi, Mio Technology a lansat noua serie de dispozitive de navigatie care integreaza software-ul inovator Mio Spirit. Noua gama Mio Moov Spirit cuprinde dispozitivele de navigatie: Mio Moov S505, S555 si S760 care vor fi disponibile in Romania la inceputul lunii iulie. Ultimul GPS lansat, Mio Spirit beneficiaza de o interfata intuitiva, cu mai putine click-uri pentru a gasi ceea ce cauta utilizatorul, dar si de prima functie de Explorare pentru o cautare mai rapida a punctelor de interes dupa un cuvant cheie. De asemenea, Laura Samson a spus ca vor lansa in curand un produs GPS cu ecran tip iPhone, in iulie vor lansa un telefon nou iar in trimestrul trei al acestui an vor lansa un netbook care are GPS incorporat, ecran de sapte inch si o durata a bateriei de opt ore.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/mio-scadere-a-pietei-de-gps-cu-35-in-s1-4528087
4528087
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.