Marius Ciulacu, manager Hyperclinica MedLife Griviţa: „Cred că viitorul este despre o «prietenie» cât mai strânsă între om şi tehnologie”

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 03 octombrie 2023 268 afişări

Marius Ciulacu, manager Hyperclinica MedLife Griviţa: „Cred că viitorul este despre o «prietenie» cât mai strânsă între om şi tehnologie”

Cum putem fructifica în business şi în munca noastră de zi cu zi beneficiile aduse de inteligenţa artificială, echipamentele de ultimă generaţie şi noile softuri reprezintă elementul cheie care poate influenţa activitatea companiilor pe termen mediu şi lung, este de părere Marius Ciulacu.

VIZIUNE PENTRU VIITOR:

Cu o experienţă de peste 15 ani în vânzări şi management, Marius Ciulacu şi-a început activitatea în MedLife în departamentul corporate, fiind parte din echipa care a gestionat relaţia cu companiile mari. A urmat modulul Life Academy, program intern de creştere a tinerilor manageri, şi a fost numit într-o poziţie de management, preluând în 2017 cârma celei mai mari clinici din cadrul grupului -  Hyperclinica MedLife Griviţa. Are în coordonare o echipă de peste 250 de medici, asistenţi şi personal auxiliar, care lucrează în cadrul clinicii căreia îi trec pragul anual peste 200.000 de pacienţi.

Sub managementul lui, MedLife Griviţa a înregistrat o creştere de două cifre în ultimii ani, iar rezultatele l-au încurajat să dezvolte noi proiecte în regim de intraprenoriat – cel mai recent fiind centrul de excelenţă în gastroenterologie care reuneşte cei mai buni specialişti din Capitală.

Operatorul de servicii medicale private MedLife, companie anteprenorială controlată de familia Marcu, a raportat venituri de 537 milioane de lei în al doilea trimestru din 2023, adică în lunile aprilie, mai, iunie, în creştere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut în mare parte datorită evoluţiei pe segmentul clinici.

1. Ce calităţi/abilităţi de leadership credeţi că trebuie să aveţi în organigrama în care inteligenţa artificială lucrează cot la cot cu angajaţii umani?

Tehnologia evoluează mai rapid ca niciodată, însă nu sunt adeptul conspiraţiei potrivit căreia roboţii ne vor lua joburile. Dimpotrivă, cred că viitorul este despre o „prietenie” cât mai strânsă între om şi tehnologie şi despre cum putem fructifica în business şi în munca noastră de zi cu zi beneficiile aduse de inteligenţa artificială, echipamentele de ultimă generaţie şi noile softuri. Tocmai de aceea, un lider adevărat trebuie să rămână deschis la invoaţie, să se informeze constant şi să identifice constant oportunităţi prin care poate să eficientizeze procesele de lucru şi să crească nivelul de calitate al serviciilor sau produselor oferite. 

2. Care vor fi principalele provocări pentru liderul anului 2030?

După ultimii trei ani, e foarte greu să credem că ne putem imagina cu adevărat cum va arăta realitatea anului 2030. Cert este că neprevăzutul adus de pandemie a fost un exerciţiu bun de adaptare la schimbare, iar astăzi suntem mult mai flexibili şi mai agili. Liderii anului 2030 vor fi cei care vor continua acest antrenament şi îl vor perfecţiona, pentru a putea face faţă unui climat de business mult mai versatil şi mai dinamic, puternic influenţat de evoluţia tehnologică, dar şi de schimbările geopolitice de la nivel global.

3. Dar principalele oportunităţi pe care le veţi avea ca lideri cu avansul tehnologiei?

Dezvoltarea programelor, aplicaţiilor şi a echipamentelor medicale va contribui semnificativ la îmbunătăţirea performanţei actului medical şi, astfel, la îmbunătăţirea vieţii pacienţilor. Cu ajutorul acestora, medicii şi specialiştii vor putea face investigaţii mai amănunţite, mai precise, mai rapide şi totodată cât mai puţin invazive, crescând şansele de vindecare pentru pacient. În plus, ele vor aduce un plus de valoare şi la nivel operaţional, în clinici, dar şi în journey-ul pacientului.   

Marius Ciulac

Manager Hyperclinica MedLife Griviţa

Vârstă: 39 ani

MedLife

Cifră de afaceri (2022)*: 405 mi. euro

Număr de angajaţi**: > 10.000

*Cifra de afaceri consolidată pro-formă

**angajaţi şi colaboratori


BUSINESS MAGAZIN a lansat anuarul 100 Tineri Manageri de Top, ediţia 2023, unde vorbim cu cea mai nouă generaţie de tineri manageri şi antreprenori cu vârsta de până în 40 de ani despre schimbările cu care se confruntă sub influenţa tot mai mare a IA. Ne-am propus ca în cadrul ediţiei de anul acesta a catalogului să analizăm modul în care cei mai tineri manageri şi antreprenori vor reuşi să conducă oirganizaţiile din România către un viitor în care inovaţia, eficienţa, sustenabilitatea dar şi emoţiile umane vor defini noua lume a afacerilor. Marius Ciulacu, manager al Hyperclinicii MedLife Griviţa, este unul dintre managerii al căror profil a apărut în cadrul acestui proiect.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.