Lupta cu duopolul

Postat la 20 noiembrie 2007 2 afişări

E putin probabil ca afirmatia sefului Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei, ca Orange si Vodafone ar putea fi investigati pe motiv ca au instituit un duopol pe piata telefoniei mobile, sa treaca de nivelul unei declaratii la o conferinta a institutiei.

De altfel, pe parcursul discutiei si dupa replicile Orange si Vodafone, care au replicat ca investitiile lor in infrastructura au contribuit la cresterea economica a Romaniei, Dan Georgescu a admis ca, daca la sfarsitul anului trecut cei doi mari operatori aveau circa 95% din piata, intre timp Cosmote a reusit sa produca "un mic cutremur in piata", pentru a concede apoi ca tendinta observabila nu este spre duopol, ci spre cresterea concurentei.

Cosmote a anuntat recent ca a ajuns la 3 milioane de clienti (fata de 9,31 milioane ai Orange si 8,22 milioane ai Vodafone). Mai interesanta este initiativa presedintelui ANRCTI de a lansa o pagina de internet care sa-i ajute pe utilizatorii de telefonie mobila sa compare tarifele operatorilor si sa se informeze astfel mai clar asupra a ceea ce platesc daca isi aleg un furnizor sau altul – un fel de echivalent al datelor privind dobanzile efective ale bancilor in raport cu cele "oficiale". Nici in privinta datei de lansare a acestui proiect nu exista insa vreun termen concret, Dan Georgescu conchizand ca va fi nevoie de discutii prealabile cu operatorii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Vodafone,
Connex,
monopol
/actualitate/afaceri/lupta-cu-duopolul-1044346
1044346
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.