Leul se bate din nou cu zlotul pentru cea mai tare moneda din regiune

Postat la 18 decembrie 2009 10 afişări

Leul aspira din nou sa devina una dintre cele mai puternice monede din regiune, rezistand cu ajutorul bancii centrale valului de deprecieri care au maturat pietele emergente in ultimele zile.

Euro se tranzactiona ieri la Bucuresti usor sub nivelul de 4,22 lei, in timp ce la Varsovia trecuse de pragul de 4,2 zloti. Aceasta dupa ce la inceputul lunii zlotul se intarise pana la un curs de aproape 4 zloti/euro.

Analistii spun ca intarirea leului din ultimele zile a fost sustinuta din nou de interventii discrete ale bancii centrale.

"Miercuri nu am observat o interventie a BNR, ordinele mari de plata venind din partea jucatorilor straini. In schimb astazi cred ca banca centrala nu a vrut sa lase leul sa se deprecieze dincolo de 4,23 lei/euro. Cel mai probabil, BNR incearca sa protejeze un anumit nivel al cursului sau sa transmita niste mesaje pozitive in piata", spune Nicolaie Alexandru Chidesciuc, economistul-sef al ING Bank.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/leul-se-bate-din-nou-cu-zlotul-pentru-cea-mai-tare-moneda-din-regiune-5189105
5189105
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.