Legea salarizarii unitare isi demonstreaza esecul. Cei de la varf nu traiesc din salarii

Postat la 09 iunie 2010 18 afişări

In majoritatea institutiilor publice, multe din salariile subordonatilor le depasesc pe ale ministrilor. Anomaliile ar fi trebuit rezolvate de legea salarizarii publice, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie, dar acum se vede limpede ca legea este un esec rasunator.

O concluzie simpla poate fi trasa din publicarea salariilor de la ministere in ultimele saptamani, si anume ca grilele de salarizare de la stat sunt construite pentru furt.

"Daca un ministru isi da seama ca subordonatii sai castiga mai mult si nu spune nimic, el lasa loc interpretarii ca ar castiga din alte surse, ceea ce este, evident, ilegal", crede Andrei Marga, rector al Universitatii Babes-Bolyai, fost ministru al educatiei.

Cititi mai multe pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salarii,
guvern,
legea salarizarii unitare
/actualitate/afaceri/legea-salarizarii-unitare-isi-demonstreaza-esecul-cei-de-la-varf-nu-traiesc-din-salarii-6331633
6331633
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.