Ioan Niculae: Taierea subventiilor este o crima pentru tot poporul roman, nu doar pentru agricultura

Postat la 02 august 2010 75 afişări

Agricultura romaneasca acum este practicata si de marii latifundiari in sistem de subzistenta, nu de performanta, a declarat pentru BUSINESS Magazin Ioan Niculae, presedintele InterAgro, unul dintre cei mai mari proprietari de teren agricol din Romania.

"Taierea subventiilor este o crima pentru tot poporul roman, nu doar pentru agricultura", spune Ioan Niculae, referindu-se la faptul ca in conditiile in care agricultorii nu mai au motiv sa lucreze pamanturile, lipsa unei productii agricole afecteaza toata tara, nu doar afacerile de profil. Una din principalele probeleme cu care se confrunta acum agricultura romaneasca este ca "Romania nu vrea decat sa importe, bani pe care va trebui la un moment dat sa-i dea inapoi; si nu se stie de unde".

In prezent, domeniul agricol din Romania este puternic fragmentat: 1,1 milioane de proprietari detin 9,65 milioane de ha de teren arabil, in jur de 900.000 de fermieri detinand circa doua milioane de hectare si avand proprietati mici, majoritatea lucrate cu metode depasite, in mod ineficient. Pentru dezvoltarea din domeniul rural si al transporturilor, UE a pus la dispozitia Romaniei fonduri structurale de 31 miliarde euro din 2007 pana in 2013, dar gradul de absorbtie este redus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agricultura,
Ioan Niculae,
subventii,
InterAgro
/actualitate/afaceri/ioan-niculae-taierea-subventiilor-este-o-crima-pentru-tot-poporul-roman-nu-doar-pentru-agricultura-6753111
6753111
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.