Investitorii straini isi recapata increderea in economia romaneasca

Postat la 22 ianuarie 2010 12 afişări

Increderea investitorilor in perspectivele economiei romanesti a atins o valoare record in ianuarie, inregistrand cea mai mare crestere din Europa Centrala si de Est, pe fondul reluarii cererilor de export din partea tarilor vest europene, scrie Bloomberg.

Indexul care masoara asteptarile analistilor si investitorilor pentru urmatoarele sase luni in Europa Centrala si de Est a inregistrat o valoare de 59,1 puncte, cea mai mare valoare din decembrie 2007, potrivit Centrului European de Cercetare Economica (ZEW) si analistilor Este Bank.

"Investitorii din pietele financiare se asteapta ca situatia economica sa se imbunatateasca in regiune pana la jumatatea acestui an", a declarat Mariela Borrel, analist al ZEW Germania.

Prognoza s-a imbunatatit cel mai mult pentru Romania, pe fondul stabilizarii situatiei politice si alegerii unui nou Guvern in decembrie. Ratingul Romaniei a crescut cu 25,7 puncte pana la 64,4 puncte, al treilea cel mai mare din regiune.

Indicatorul reflecta diferenta dintre procentul analistilor care au o prognoza favorabila si cei care au una nefavorabila. Limita maxima a ratingului este 100, iar valoarea minima este minus 100.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Romania,
Europa,
ZEW,
Este Bank
/actualitate/afaceri/investitorii-straini-isi-recapata-increderea-in-economia-romaneasca-5406553
5406553
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.