Internet mobil fara grija traficului suplimentar

Postat la 14 februarie 2008 1 afişăre

Una din rezervele in a utiliza internetul pe telefonul mobil este faptul ca traficul suplimentar celui prevazut de abonament este taxat la preturi sensibil mai mari decat cele standard

Vodafone a lansat sase noi oferte de internet mobil in banda larga cu o particularitate comuna: traficul suplimentar nu este taxat suplimentar. Preturile fara TVA ale acestora sunt cuprinse intre 9 si 27 de euro. In cazul celui mai ieftin plan tarifar, abonamentul este de noua euro si asigura un trafic lunar de 1GB pentru acces internet in conditii de mobilitate la o viteza de transfer de pana la 1Mbps. La depasirea traficului lunar inclus in abonament, viteza de acces la internet scade automat la doar 128 kbps iar navigarea este in acest caz gratuita.

"Credem ca aceasta oferta va incuraja adoptarea serviciilor de Internet de catre toate categoriile de utilizatori din Romania", a declarat Liliana Solomon, CEO al Vodafone Romania intr-un comunicat de presa.

Pana acum, abonamentele de date ale operatorului prevedeau taxarea suplimentara pentru traficul suplimentar. Prin noile produse se renunta la taxarea suplimentara in favoarea unui downgrade al vitezei de acces. Utilizatorii sunt astfel scutiti de grija depasirii pachetului de trafic de date inclus in abonament, taxat cu preturi considerabil mai mari.

"Eu nu stiu cat consum de trafic genereaza deschiderea unui anumit site. Consumatorul nu trebuie sa stie asta stand cu grija ca depaseste pachetul inclus in abonament si atunci ofertele ar trebui facute in asa fel incat sa fie simple", declara luna trecuta Chris Bataillard, CEO al Telemobil. Zapp ofera printr-un abonament de 39 de dolari trafic nelimitat la o viteza de pana la 2,44 Mbps.

Orange, cel de-al treilea operator care ofera servicii de acces la internet la viteze broadband, are doua abonamente de 15 si 20 de euro (in functie de viteza de acces) numite Internet Unlimited Home. Traficul este insa limitat la un consum "rezonabil" de 2GB. La depasirea acestuia sunt activate automat pachete suplimentare de cate 500 MB la tariful de 5 euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/internet-mobil-fara-grija-traficului-suplimentar-2382929
2382929
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.