ING Pensii: “Medierea 'dublurilor' nu a urmarit denaturarea concurentei”

Postat la 18 august 2010 18 afişări

ING Pensii va contesta decizia Consiliului Concurentei de a amenda compania in urma investigatiei desfasurate pe piata pensiilor private obligatorii, in urma careia au fost sanctionati 14 administratori cu amenzi totale de 5,2 milioane lei.

In demersul de mediere a participantilor care au semnat acte de aderare cu mai mult de un fond de pensii, "ING a actionat cu buna-credinta, urmarind exclusiv interesul consumatorilor", declara Cornelia Coman, presedinte al Consiliului de Administratie al ING Pensii, intr-un comunicat remis redactiei. Coman adauga ca, in conditiile in care cadrul legal de la momentul respectiv nu prevedea proceduri clare de solutionare a situatiei "dublurilor" - e vorba de repartizarea participantilor care au semnat contracte cu două fonduri in faza initiala de aderare la sistem -, ING a actionat astfel incat sa se evite "sanctionarea" clientilor prin distribuirea catre un al treilea fond, care nu ar fi reprezentat niciuna dintre optiunile lor initiale.

Coman precizeaza ca in urma acestei medieri, ING nu a obtinut beneficii, ci dimpotriva, a primit un numar mai mic de participanti decat ar fi primit prin repartizarea aleatorie in functie de cota de piata.

Consiliul Concurentei a anuntat marti ca a sanctionat cu 5,2 milioane de lei (1,2 milioane de euro) 14 societati de administrare de fonduri private obligatorii (pilonul II), motivand ca acestea s-au inteles in 2007 sa-si imparta in mod egal participantii la sistem care au semnat initial contracte cu doua fonduri, ceea ce ar fi distorsionat piata.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii,
ING,
concurenta,
Cornelia Coman
/actualitate/afaceri/ing-pensii-medierea-dublurilor-nu-a-urmarit-denaturarea-concurentei-6939671
6939671
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.