Industria de IT din Romania scade anul acesta la 810 milioane de euro

Postat la 20 mai 2009 24 afişări

Industria de IT din Romania va inregistra in acest an o valoare de 810 milioane de euro, in scadere cu 10% fata de anul trecut, cand a avut o valoare de 900 milioane de euro, potrivit lui Liviu Dan Dragan, presedintele ANIS.

"In acesata perioada clientii din sectorul privat ingheata si amana investitiile in IT&C, in timp ce clientii din sectorul public nu au lansat proiectele anuntate in primul trimestru, din lipsa bugetelor", a spus Liviu Dan Dragan. "In plus, sunt clienti care profita de criza pentru a opri sau a ingheta contractele", a completat acesta, precizand ca efectele crizei se manifesta prin scaderea cifrei de afaceri a companiilor, trend care nu va fi oprit in acest an, stabilitatea fortei de munca si cresterea competitivitatii.

 

Potrivit presedintelui ANIS, printre modalitatile de gestionare a crizei economice se afla armonizarea costurilor cu veniturile, focusul pe inovatie si creativitate, remodelarea proceselor de vanzari si abordarea pietelor externe. In plus, acesta a precizat ca multe dintre companiile din Romania ar trebui sa-si vanda produsele in afara, deoarece tarile din jurul nostru, Asia si Africa au un potential foarte mare.

 

" Cu toate acestea, in urmatorii 3- 4 ani lucrurile nu se vor schimba", a mai declarat Liviu Dan Dragan.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Industria IT,
scadere,
Liviu Dan Dragan,
ANIS
/actualitate/afaceri/industria-de-it-din-romania-scade-anul-acesta-la-810-milioane-de-euro-4427688
4427688
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.