Încep înscrierile pentru microgranturile de 2.000 de euro. Banii se vor da pe principiul primul venit, primul servit

Autor: Ramona Cornea Postat la 08 octombrie 2020 422 afişări

Încep înscrierile pentru microgranturile de 2.000 de euro. Banii se vor da pe principiul primul venit, primul servit

​Luni, 12 octombrie, încep înscrierile pentru microgranturile de 2.000 de euro pentru IMM-urile afectate de pandemia de COVID-19.  Microgranturile de 2.000 de euro se acordă IMM-urile fără salariaţi, dar şi PFA-urile sau cabinetele medicale pot obţine microgranturi, pentru susţinerea cheltuielilor cu stocurile, chiriile sau pentru acoperirea datoriilor faţă de furnizorii de utilităţi.

”Este vorba despre cei care nu au avut angajaţi în 2019, deci firmele mici. Banii se dau după principiul primul venit, primul servit pentru că aplicaţia este una simplă, nu se dă un punctaj sau ceva. Dacă îndeplineşti condiţiile de eligibilitate, primeşti finanţarea. Beneficiarii sunt cam confuzi, sunt mai multe scheme în una şi nu prea înţeleg cum să aplice, care sunt paşii”, a spus pentru ZF Cristina Iţcuş, managing partner în cadrul companiei CBS Custom Business Solutions, companie ce desfăşoară activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.

Linia de finanţare pentru microgranturi are o valoare totală de 100 mil. de euro şiprevede finanţarea a circa 50.000 de companii, explică ea.

Beneficiarii trebuie să aleagă una dintre băncile partenere prin care se vor derula plăţile: respectiv Banca Românească, OTP Bank România, BRD Groupe Societe Generale, Banca Transilvania, Banca Comercială Română, CEC Bank Şi Raiffeisen Bank.

Platforma pe care se pot înscriere IMM-urile este aici: https://granturi.imm.gov.ro/

Etapa 1 presupune crearea unui profil, user şi parolă, unde aplicanţii vor înregistra cu semnătură electronică atât datele reprezentantului legal/împuternicit, cât şi datele IMM/PFA/ONG/CMI: se poate face oricând până la data inchiderii perioadei de înscriere, platforma este disponibilă.

În etapa a doua de înscriere, aplicanţii vor completa şi transmite formularul de înscriere. Depunerea se face începand  de luni, 12 octombrie 2020, ora 10:00 până vineri,16 octombrie 2020, ora 20:00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului.

Microgranturile se acordă, pe bază de contract de acordare a ajutorului de stat, beneficiarilor care îndeplinesc următoarele condiţii cumulative:

a) au desfăşurat activitate curentă/operaţională pe perioada a cel puţin unui an calendaristic înainte de data depunerii cererii de finanţare, cu excepţia PFA/CMI pentru care începerea activităţii poate să fi avut loc până la data de 1 februarie 2020;

b) respectă condiţia de la art. 6, lit b) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, cu excepţia beneficiarilor ajutorului de stat prevăzuţi la art. 3.2 alin (1), lit. b) şi c) din prezenta procedură;

c) îşi menţin activitatea pe o perioadă de cel puţin 6 luni de la acordarea formei de sprijin sub formă de microgrant;

d) nu erau în dificultate la 31 decembrie 2019;

j)  nu depăşesc plafonul de 800.000 euro pe Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de COVID-19 aprobat de către Comisia Europeană;

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incepere,
inscrieri,
venit,
bani

ALEPH STORY: Dezvoltatorii vor lua în vizor hotelurile vechi pentru a le demola şi pentru a dezvolta hoteluri şi blocuri noi. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.