În doar o săptămână, Ştefan Vuza, preşedintele Chimcomplex Borzeşti Oneşti, a cumpărat acţiuni de 464.250 lei. În aceeaşi perioadă, compania are un raliu de 111%

Autor: Tibi Oprea Postat la 25 aprilie 2021 397 afişări

În doar o săptămână, Ştefan Vuza, preşedintele Chimcomplex Borzeşti Oneşti, a cumpărat acţiuni de 464.250 lei. În aceeaşi perioadă, compania are un raliu de 111%

Săptămâna trecută, Ştefan Vuza, preşedintele Chimcomplex (CHOB), companie care deţine platformele Oltchim (Vâlcea) şi Borzeşti, a cumpărat 93.011 acţiuni la societate pentru suma de 464.253 de lei, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza notificărilor publicate la Bursa de la Bucureşti.

Preşedintele CA-ului a realizat o serie de tranzacţii în şedinţele din 19, 20, 21 şi 22 aprilie, la preţuri cuprinse între 4,57 lei şi 7,47 lei. Potrivit datelor agregate de ZF de la BVB, primele trei zile au coincis cu creşteri ale acţiunilor aproape de limita superioară de 30% impusă de operatorul bursier, respectiv 29,1% pe 19 aprilie, 29,8% pe 20 aprilie şi 29,5% pe 21 aprilie. Cumulat, acţiunile CHOB s-au apreciat săptămâna trecută cu 111%, de la 3,64 lei la 7,7 lei pe unitate, arată calculele ZF. De la începutul anului, acţiunile CHOB înregistrează un avans de 215,6%.

Compania a intrat în atenţia investitorilor după ce a anunţat că a finalizat un prim pas pentru listarea la Varşovia, dar şi ca uDe asemenea, aprecierea unuia dintre cei mai mari producători de produse chimice din România, la o valoare de piaţă de circa 1,8 mld. lei, este pusă de un broker şi pe seama rezultatelor financiare pe 2020, a faptului că prevăd exporturi de 1 mld. lei, dar şi ca urmare a faptului că preşedintele companiei a cumpărat acţiuni. „Rezultatele destul de bune pe 2020, prevăd exporturi pentru 2021 de peste 1 mld. lei deci au obiective destul de bune.

Chiar la ZF am văzut ca de asemenea cochetează cu listarea pe bursa din Varşovia. Un alt argument ar putea fi că preşedintele companiei a cumpărat acţiuni, un semn bun pe care îl iau investitorii în considerare“, spune Antonio Oroian, broker al Goldring, la Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Compania a încheiat anul 2020 cu un profit net de circa 95 de milioane de lei, cu EBITDA de 257 de milioane de lei, reprezentând 22% din cifra de afaceri, potrivit unui anunţ al Chimcomplex.

De la începutul anului 2021 şi până pe parcursul şedinţei de ieri lichidiatea pe CHOB este de 3,6 mil. lei, una scăzută mai ales ţinând cont că doar într-o şedinţă, pe 21 aprilie 2021 mai exact, tranzacţiile au fost de 1,1 mil. lei.

„De asta nici nu a fost prea mult în atenţia investitorilor pentru că lichiditatea era destul de slabă. Este greu de urmărit o companie care are o lichiditate slabă“, spune Antonio Oroian. Chimcomplex Borzeşti Oneşti este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli.

În anul 2020 compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 mld. lei şi un profit net de circa 95 mil. lei. Chimcomplex este controlată în proporţie de 87,8% de CRC Alchemy Holding în timp ce statul român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului deţine 9,2% din capitalul social, arată datele BVB.  rmare a încheierii unei etape de majorare de capital. Spre comparaţie, indicele principal BET are plus 0,4% în ultima săptămână.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.