În 2013 mai mulţi oameni de afaceri au refuzat să investească într-un produs care acum a fost cumpărat de Amazon cu 1 miliard de dolari

Autor: Florin Casota Postat la 01 martie 2018 1156 afişări

În 2013 mai mulţi oameni de afaceri au refuzat să investească într-un produs care acum a fost cumpărat de Amazon cu 1 miliard de dolari

În noiembrie 2013, un antreprenor pe nume Jamie Siminoff a propus o afacere cu o sonerie inteligentă la show-ul Shark Tank. Membrii juriului Shark Tank l-au refuzat pe Sminioff, dar el nu s-a lăsat şi zilele trecute Amazon a anunţat că a cumpărat Ring, afacerea lui Sminioff, cu mai mult de 1 miliard de dolari, potrivit Quartz.com

Aşadar, Amazon va plăti pe o sonerie inteligentă pentru uşi mai mult de un miliard de dolari, aceasta fiind una dintre cele mai mari achiziţii făcute vreodată de compania condusă de Jeff Bezos.

Soneria inteligentă Ring e dotată cu o cameră video care-i arată proprietarului, printr-o aplicaţie pe telefon, cine se află la uşă. Sistemul foloseşte acum comenzile vocale ale asistentului  Alexa şi funcţionează cu baterii care se activează bazându-se pe senzorii de mişcare. Asta îi asigură o autonomie de 2 ani de zile.

În 2013, antreprenorul căuta o investiţie de 700.000 de dolari pentru 10% din acţiunile start-up-ului, numit DoorBot la vremea respectivă, pe care Siminoff o evalua la 7 milioane de dolari.

În 2017, compania a intrat din nou în vizorul media prin emisiunea ABC News 20/20 unde juraţii Shark Tank erau întrebaţi ce regrete au legate de refuzurile făcute de-a lungul emisiunii. La vremea respectivă, Ring era evaluată la 460 de milioane de dolari.

Amazon a ales să cumpere această companie pentru a putea deveni un jucător mai important pe piaţa securităţii caselor. Serviciul Ring ar putea merge foarte bine împreună cu Amazon Key, un program prin care Amazon face livrări atunci când clienţii nu sunt acasă. De asemenea, compania a încheiat deja parteneriate cu producători de sisteme de închidere a uşilor şi, recent, a cumpărat şi camera de supraveghere Blink - care poate fi amplasată oriunde.

Industria de supraveghere video traversează o perioadă de efervescenţă, pentru că recent Motorola a cumpărat, tot pentru un miliard de dolari, fabricantul de camere de securitate şi soluţii video Avigilon Corp.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.