Impas la Rosia Montana

Postat la 07 decembrie 2007 1 afişăre

Doua treimi din cei peste 300 de angajati ai companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) vor fi concediati in urmatoarele luni, iar activitatile firmei vor fi reduse (va fi intrerupt procesul de achizitie a terenurilor si de cercetari arheologice in zona), ca urmare a deciziei Ministerului Mediului de a suspenda autorizarea proiectului minier de la Rosia.

Ministrul mediului, Korodi Attila, a declarat deschis ca proiectul minier din Apuseni "nu este un proiect prioritar pentru Romania" si ca specialistii din ministerul lui vor aviza proiectul numai daca "vor fi foarte convinsi ca din punctul de vedere al protectiei mediului, proiectul este benefic pentru Romania".

Reprezentantii companiei au inaintat deja o plangere la Curtea de Apel Bucuresti si –sua declarat decisi sa lupte pentru continuarea proiectului, ceea ce insa este probabil sa se dovedeasca dificil. Luna trecuta, fostul ministru al mediului, Sulfina Barbu, l-a criticat pe Korodi Attila, acuzandu-l ca a fost incorect si s-a prevalat de "chichite" pentru a opri procedura de autorizare a proiectului RMCG.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Rosia Montana,
RMGC
/actualitate/afaceri/impas-la-rosia-montana-1078564
1078564
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.