Harta preturilor la alimente. Unde gasesti cea mai ieftina si cea mai scumpa mancare

Postat la 28 martie 2011 29 afişări

Romanii ar putea fi scutiti de scumpiri la mancare in urmatoarele cateva luni. Producatorii contactati de gandul spun in ce conditii ar mai putea recurge la majorari de preturi in viitorul apropiat.

Cele mai mici preturi la mancare se gasesc in pietele din judetele Arges, Alba, Bacau, Covasna, Ialomita, in timp ce locuitorii din Bucuresti, Bihor, Vaslui si Hunedoara cheltuie pentru aceleasi produse de pana la doua ori mai mult. Statisticile Ministerului Agriculturii privind preturile principalelor produse agricole si alimentare din piete si targuri arata ca cei mai ieftini cartofi pot fi cumparati in Covasna (1,8-3 lei pe kg) si Bucuresti (2,5-3 lei pe kg), in timp ce cei mai scumpi se gasesc pe tarabele din Bihor, unde un kilogram costa 3,5 lei. In ultimele 12 luni, datele de la Institutul National de Statistica arata ca preturile la cartofi au crescut cu aproape 50 %, producatorii dand vina pe conditiile meteo neprielnice, pe reducerea numarului de cultivatori si scaderea importurilor.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
preturi,
alimente,
mancare,
scumpiri,
judete
/actualitate/afaceri/harta-preturilor-la-alimente-unde-gasesti-cea-mai-ieftina-si-cea-mai-scumpa-mancare-8103389
8103389
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.