Guzu atinge afaceri de 9 mil. euro cu noul sau business Duraziv

Postat la 14 decembrie 2009 54 afişări

Compania Duraziv, fosta Bau Profil, detinuta de catre Daniel Guzu, va atinge in acest an o cifra de afaceri de noua milioane de euro, dupa intrarea in functiune, la inceputul acestui an, a fabricii de adezivi.

"Avand in vedere ca Duraziv activeaza pe piata materialelor de constructii, prin ambele divizii - adezivi pentru constructii si profile metalice pentru structuri de gips-carton - efectele crizei le resimtim si noi. Insa, strategia noastra este sa tratam aceasta conjunctura ca pe o oportunitate, in special pentru divizia de adezivi, divizie cu care suntem in crestere. Aceasta crestere este de natura expansiva, prin activarea cat mai multor clienti pe aceasta categorie de produse", a declarat Daniel Guzu.

Compania s-a lansat pe piata de adezivi, la inceputul lui 2009, in urma unei investitii de peste sapte milioane de euro intr-o fabrica moderna cu o capacitate de peste 300.000 de tone pe an. Segmentul de profile metalice a adus un aport de aproximativ 70% la realizarea cifrei de afaceri, restul apartinand diviziei de adezivi.

Pentru anul viitor, Guzu isi propune sa obtina cu Duraziv o crestere a afacerii cu 5-7%, mizand pe imbunatatirea conditiilor de creditare si pe continuarea celor doua mari proiecte la nivel national - Prima Casa si Termoizolarea fatadelor (anveloparea), dar intr-un ritm mult mai alert.

Bau Profil a fost infiintata in 2003, din acest an fiind inceputa si productia de adezivi, sape si gleturi. In 2007, cand s-au pus bazele noii divizii - adezivi pentru constructii - in afacere a intrat si fondul de investitii Oresa Ventures. La inceputul lui 2009 Daniel Guzu a iesit din afacerea Fabryo si a preluat pachetul majoritar la Bau Profil, iar Oresa si-a facut exitul din afacerea Bau Profil si a preluat in intregime Fabryo.

Principalii concurenti ai Duraziv pe segmentului adezivilor sunt Henkel, Baumix si AdePlast.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constructii,
Duraziv,
Bau Profil,
Daniel Guzu,
Fabryo
/actualitate/afaceri/guzu-atinge-afaceri-de-9-mil-euro-cu-noul-sau-business-duraziv-5178624
5178624
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.