GM estimeaza ca va primi un ajutor de 1 mld. euro pentru Opel

Postat la 03 septembrie 2009 11 afişări

Constructorul auto american General Motors (GM) estimeaza ca va primi de la guvernele Marii Britanii, Spaniei si Poloniei un imprumut de un miliard de euro pentru restructurarea diviziei Opel.

Opel are peste 25.000 de angajati, in patru uzine din Germania. In Marea Britanie, compania detine doua fabrici, unde se produc automobile sub brandul Vauxhall. Opel mai are facilitati de productie in Polonia, Belgia si Spania, scrie Wall Street Journal.

Guvernul german a asigurat deja un imprumut de 1,5 miliarde de euro pentru mentinerea Opel pe linia de plutire si s-a oferit sa finanteze vanzarea participatiei majoritare a constructorului de automobile unui grup condus de producatorul canadian de piese auto Magna International.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
gm,
opel,
imprumut,
ajutor,
restructurare
/actualitate/afaceri/gm-estimeaza-ca-va-primi-un-ajutor-de-1-mld-euro-pentru-opel-4846076
4846076
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.