Gameloft cauta oameni, pe bani multi

Postat la 16 martie 2010 1242 afişări

In timp ce alte domenii inca mai fac concedieri, companiile care dezvolta jocuri isi continua campaniile de recrutare

"Daca maine gasesc 35 de oameni potriviti, ii angajez pe loc", spune Paul Friciu, managerul Gameloft Romania. In momentul de fata, Friciu cauta candidati pentru programatori, graficieni 3D sau specialisti in crearea jocurilor pentru telefoanele mobile. Pentru o astfel de pozitie, salariul porneste de la aproximativ 800 de euro, in cazul studentilor sau al candidatilor fara prea multa experienta, si poate ajunge pana la cateva mii de euro pe luna, in cazul specialistilor experimentati.

Cu toate acestea, seful Gameloft se plange ca sunt destul de putini aceia care s-ar potrivi unui astfel de job. In primul rand, pentru ca industria este inca destul de tanara si nu au avut timp sa se creeze adevarati specialisti si, in al doilea rand, pentru ca este vorba de aptitudini care nu se invata in scoala. "Studentii de la arte inca nu stiu sa faca grafica 3D pentru ca se bate moneda in continuare pe stilurile clasice de arta. Oricum, suntem nevoiti sa luam studenti pe care ii specializam aici", comenteaza Friciu.

De altfel, industria IT a fost una dintre cele mai putin afectate in ultimii ani, angajatii din companiile de profil ramanand si acum printre cei mai bine platiti oameni din piata. Mai mult decat atat, in timp ce in majoritatea companiilor din alte domenii salariile au fost inghetate sau chiar scazute, IT-sitii au avut si in 2009 cresteri salariale. "Oricum, nici la noi nu a mai fost ca in alti ani. N-am crescut salariile decat ci 10%", spune Friciu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
Gameloft,
bani,
angajari
/actualitate/afaceri/gameloft-cauta-oameni-pe-bani-multi-5749693
5749693
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.