Fuziunile Prima Pensie si OTP cu BCR Fond de Pensii au primit autorizarea prelabila

Postat la 09 septembrie 2009 20 afişări

Dupa fuziune, BCR Fond de Pensii Administrat Privat, administratorul unui fond cu 213.796 participanti va derula, concomitent, operatiuni de fuziune cu fondurile de mici dimensiuni OTP (20.706 participanti) si Prima Pensie (18.101 participanti).

Participantii care nu sunt de acord cu noile conditii ale fondului absorbant se vor putea transfera fara penalitati de transfer la orice alt fond de pensii administrat privat, in termen de 90 de zile calendaristice de la data publicarii anuntului privind fuziunea. Fuziunea se va putea finaliza ulterior acestui termen de trei luni.

Procesul de autorizare a fuziunii in sistemul de pensii private - Pilonul II - cuprinde doua etape, prealabila si definitiva..Autorizarea definitiva a fuziunii va putea fi decisa numai dupa consultarea participantilor cu privire la noile conditii ale fondului absorbant.

Administratorul fondului absorbit are obligatia de a trimite participantilor, in scris, cu confirmare de primire, noile conditii ale prospectului fondului absorbant si de a ii informa asupra posibilitatii de transfer fara penalitati.

Preluarea participantilor care nu s-au transferat, cat si preluarea activelor ramase dupa transferul participantilor la alte fonduri de pensii administrate privat se vor efectua dupa tbtinerea autorizarii definitive a fuziunii, atunci cand va incepe derularea efectiva a operatiunii de fuziune a fondurilor de pensii administrate privat.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/fuziunile-prima-pensie-si-otp-cu-bcr-fond-de-pensii-au-primit-autorizarea-prelabila-4877160
4877160
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.