FMI s-a opus scaderii contributiei la Pilonul II de pensii

Postat la 03 iunie 2010 7 afişări

Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana au trimis recent o scrisoare Guvernului in care ii recomanda sa nu micsoreze contributia la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), au declarat pentru ZF surse din piata.

Guvernul ia in calcul reducerea contributiei la aceste fonduri de la 2,5% din salariul brut lunar al participantilor, cat este in prezent, la numai 0,5% de anul acesta pana la sfarsitul lui 2011, pentru a aduce mai multi bani la bugetul public de pensii, in conditiile in care sumele care merg la fondurile private se scad din cele care ajung la bugetul public. Intentia Guvernului a stranit multe reactii negative in randul administratorilor de pensii, care sustin ca este vorba de o "nationalizare" a sistemului de pensii private.

Mai mute amanunte pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/fmi-s-a-opus-scaderii-contributiei-la-pilonul-ii-de-pensii-6258251
6258251
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.