FMI ne da banii, chiar daca am depasit tinta de inflatie

Postat la 21 ianuarie 2010 16 afişări

Fondul Monetar International va elibera, cel mai probabil, urmatoarele doua transe pentru Romania, desi tinta de inflatie stabilita in acord a fost depasita anul trecut, a declarat, joi, Jeffrey Franks, seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by.

"Suntem in discutii in ceea ce priveste conditiile pentru eliberarea transelor, de aceea este prematur sa vorbim, dar am motive sa cred ca programul va continua. Tinta de inflatie a fost ratata, dar cu un nivel foarte mic", a spus Franks, dupa o intalnire cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, scrie Mediafax.

Rata anuala a inflatiei s-a plasat la 4,74% anul trecut, peste tinta BNR. Banca centrala a stabilit pentru anul trecut o tinta de inflatie de 3,5%, cu un interval de variatie de plus/minus un punct procentual.

In ceea ce priveste cresterea economica, el a aratat ca aceasta se va intoarce pe un trend pozitiv, mult mai rapid si mult mai puternic, odata ce Romania va atinge stabilitate macroeconomica.

"Rolul nostru, la FMI, este de a ajuta tarile sa atinga o stabilitate macroeconomica si sa pregateasca terenul pentru o crestere economica. Pe termen scurt, probabil, va fi o crestere mica in urmatoarele luni, insa avansul economic se va accelera catre finele anului", a mai spus Franks.

Intrebat daca este posibil ca Romania sa nu mai aiba nevoie de alte transe in afara de urmatoarele doua de la Fondul Monetar International, Franks a raspuns ca in final aceasta va fi o decizie a Guvernului Romaniei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
FMI,
Franks,
crestere,
scadere,
Romania,
transe,
inflatie
/actualitate/afaceri/fmi-ne-da-banii-chiar-daca-am-depasit-tinta-de-inflatie-5397052
5397052
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.